Rektorns nycklar

Mamma jag går nu! ropade Evelina och stängde igen dörren.

Hon började gå mot busshållplatsen. Det var mörkt ute och fullmåne. Bilvägen var tom och det åkte sällan förbi någon bil.

Det var lite kusligt att vara ute så här sent, tänkte Evelina. Men annars skulle hon väl vara en fegis. Hon ville inte göra det. Men om hon inte gjorde det så skulle hon fortsätta att bli retad. Jag kan inte ta rektorns nycklar, jag kan inte, tänkte Evelina.

Hon stod vid busshållplatsen och väntade på bussen. Hon stod där ensam i mörkret, då och då kollade hon på klockan. Efter åtta minuter kom bussen. Hon klev på, det var ingen mer på bussen förutom hon och busschauffören. Hon behövde inte åka så långt som tur var, bara två stationer.

Hon klev av bussen när hon hörde chaufförens röst: - Stora Mossen.

Skolan låg bara hundra meter ifrån busshållplatsen. Hon gick in vid stora ingången på framsidan. Det var öppet eftersom vaktmästaren fortfarande befann sig någonstans i skolan. Hon närmade sig rektorns kontor.

Hon skulle precis öppna dörren till kontoret när hon såg att handtaget gled ner. Det var två läskiga varelser som liknade rektorn och hans fru. Hon skrek ett skärande skrik och började springa fort, fort hem. Hon orkade inte ta bussen och sprang bara. När hon kom hem kände hon sig lite tryggare och efter ett tag somnade hon.

Lovisa Andersson, 11 år

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".