Det läskiga huset

Det var en gång när jag skulle gå hem från skolan. Klockan var typ 18.00 och det var mörkt och när jag gick sju meter då såg jag ett jätteläskigt hus.

Jag gick fram till huset och skulle kolla vad det var, men just när jag var tre meter ifrån dörren så öppnades dörren! Men det var ingen där som öppnade den. Då tänkte jag - "Gud vad läskigt tänk om jag dör eller något".

Jag gick in i huset och skulle kolla runt. Jag såg att det fanns en yxa i väggen med blod. Jag gick in i ett sovrum, där så såg jag en pojke och en flicka som hade blod överallt på kroppen. Jag gick närmare och närmare dom. Då öppnades ögonen så jag blev jätterädd och försökte öppna dörren, men den var LÅST och pojken och flickan gick snabbare och snabbare. Just då så hörde jag min klasskompis skrika.

Jag gick upp till övervåningen. Då såg jag min klasskompis ligga på golvet med en yxa i magen. Jag sprang dit och drog ut yxan, när den var ute så blev huset jättemysigt och snyggt. Då tänkte jag - "Yxan är magisk".

Erik Olsson, 11 år

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".