1 av 2
Anna-Kajsa Lidell i köket hemma i Alingsås. Foto: Hanna Westerlund
2 av 2
Bönmassa i pelletsform som ska bli köttfärssås. Foto: Hanna Westerlund.

Köttälskaren som blev bönpionjär

"Jag testade på min bönhatande son"
6:57 min

Att köttätande ökar den globala uppvärmningen är vid det här laget välkänt, samtidigt äter vi svenskar mer och mer kött. Nu ska vi bege oss till en röd stuga utanför Alingsås, som blivit experimentverkstad för Anna-Kajsa Lidell. Hon tror tröskeln för att bli vegetarian är för hög för de flesta, och har därför skapat en ny råvara som är tänkt att ersätta bara en del av köttet – en massa utan smak, gjord av bönor. Tekniksafaris reporter Hanna Westerlund åkte dit och smakade Anna-Kajsa kött- och bönburgare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".