Martinas pasta. Foto: Matilda Kihlberg/Sveriges radio

DAGENS RECEPT

Martinas pasta


Pasta

olivolja

vinäger

Körsbärstomater 

Krossade tomater (ekologiska)

Ekologisk mozzarella

Basilika

Färsk gullök

Rödlök

Vitlök

Salt/peppar

Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Skär mozarellan och tomaterna. Skär och stek löken i lite olja och blanda sedan allt i en ugnsfast form. Plocka basilikan och blanda den med resten. Det är viktigt att gegga med händerna i detta moment! Gratinera gratängen i ugnen på 200°C.  

 

Linns makaroinpudding

2 gula lökar

1 kg makaroner

400 g rökt skinka

4 ägg

4 dl 3% mjölk

200 g riven ost

Salt

Koka makaronerna tills de är nästan klara, en minut mindre än vad det står på förpackningen. Skölj dem sedan i vatten. Blanda ägg och mjölk och salta lite lätt. Stek löken i lite smör tills den är genomskinlig och mjuk. Skiva sedan skinkan och blanda allt i en ugnsfast form. Häll riven ost över alltsammans och baka i ugnen tills osten smält och fått en fin gyllenbrun knaprig yta.

Ät tillsammans med en klassik sallad, gurka, tomatkreation.

Mums!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".