Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Adrian och Arantxa med gäster ger dig din förfest i radio - LIVE - förpackad i ett quiz.

DAGENS RECEPT

Publicerat fredag 31 januari 2014 kl 15.37
Zinats måltid Foto: Matilda Kihlberg/Sveriges radio

Zinats Brocooli och fetaomelett (grönsaksröra)

Bär – iranska (berberis)

Socker 2 msk

Ris – Basmati

Smör

Olja

Rapsolja

Smör

Saffran – en liten påse

Fetaost

Lök 1 st

Vitlök 1 hel

Färsk, hackad broccoli

Sallad roman

Tomater

1 avokado

Citroner 2-3 st

Gurka

Gul lök

Turkisk Yoghurt

Färsk basilika

Granatäpple

Koka riset i saltat vatten med lite olja och saffran i, enligt paketets anvisning. Koka sedan berberisbären i socker. Blanda dem med riset när det kokat klart. Skär fetaosten och broccolin i mindre bitar och hacka lök och vitlök. Stek löken och sedan broccolin. Tillsätt sedan osten och låt puttra på svag värme. Skär gurkan och löken fint och blanda med yoghurt och rapsolja. Skär salladen i långa blad, dela tomaterna, och klyfta avokadon. Dressa dem med citron och olivolja samt salta.

Servera alltsammans fint upplagt på fat och garnera med granatäpplen och basilika.

 

Linns omelett

4 avokados

12 ägg

Salt

4 st mozzarellaostar

1 pkt tomater av coctailtyp

1 burk gröna urkärnade ekologiska oliver

1 ask champinjoner

Svartpeppar på kvarn

Balsamicovinäger

Olivolja

Smör

Gul lök 2 st

2 st vitlöksklyftor

Hacka löken och vitlöken fint. Skiva champinjonerna fint och stek alltsammans i olivolja och lite smör. Dela tomaterna och oliverna och salta/peppra dem lätt. Torka dem i ugnen på 175°C i 30 minuter. Skär osten och avokadon i smala skivor. Blanda sedan alla tillbehör och smaksätt med balsamico och eventuellt mer salt.

Vispa ihop ägg och salt och värm en stekpanna. Häll i lite olja och stek tunna pannkaksliknande omeletter. När den har nästan satt sig men ytan fortfarande är dallrig lägger du på fyllningen på halva omeletter och viker sedan över resten. Lägg sedan upp på trallrik och servera sedan med grönsallad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".