DAGENS RECEPT!

Hanna Pees vårrullelyx!

2 Morötter
2 Avocados
1 Gurka
1 Kruka koriander
2 dl färska böngroddar
1 paket glasnudlar
1 dl Jordnötter
1 dl Sweet Chilisås
1 dl Hoasinsås
200g kycklingfilé
Rispapper

Skär kycklingen i små bitar. Stek hårt och snabbt i en stekpanna. Peppra och salta kraftigt.Skär alla grönsaker i mindre bitar. Koka nudlarna enligt anvisningen på nudelpaketet. 
Såsen: Hacka jordnötterna. Blanda 1 dl hoasinsås med 1 dl sweetchilisås och häll i jordnötterna. 
Blöt rispapperet i ganska varmt vatten. Linda in allt utom såsen i rispapperet. Doppa i såsen.
NJUUUUUT!

KockLinns Vårrulle!

Rispapper, fyrkantiga 22 cm (eller de du hittar)
koriander
sirachasås (asistisk cihlisås)
cashewnötter
Grönsaker, till exempel: mungbönsgroddar, morot, gurka, kinakål, avokado, mango, lök, salladsblad att servera till, förslagsvis med lite togarashi (kryddblandning med chili och sesamfrön bland annat), soja och sesamolja på.

Gör så här: Värm vatten i en stor kastrull (så stor att rispappret får plats att doppas) till en fingervänlig temperatur. Placera en kökshandduk bredvid kastrullen. Skala, skölj och strimla alla grönsaker tunt, löken kan med fördel ligga en stund i iskallt vatten efter att ha skurits för att ta bort en del av den ibland så otrevliga "rå löksmaken" a´la cafésallad. Ta sedan ett rispapper och doppa det i det ljumna vattnet. Upp, ner bara. Ju snabbare man doppat rispappret, desto mer hållbart blir det. Det gör inget om det fortfarande känns lite hårt efter doppet, det mjuknar eftersom. Lägg det sedan på handduken och placera lite av varje grönsak i mitten på pappret, samt nötter, koriander och chilisås (var lite försiktig med den, en "rand" räcker). Vik sedan in kanterna på rispappret och rulla ihop det som en rulle, dolme eller vad en nu vill kalla det. Det här får gärna gå så snabbt som möjligt. Pappret fastnar lätt i handduken om det ligger för länge. Kanske funkar det bättre med smörpapper, men direkt på bänken fastnar det i alla fall helt. Ett tips för att det ska gå snabbt är att göra små färdiga högar med fyllning i förväg. Varje person behöver 3-4 vårrullar om man har den här storleken på rispapper, och det går självklart bra att lägga i stekt kyckling, tofu, räkor, sönderkokt fläsk eller vad man nu gillar och har hemma.

Men det viktigaste av allt till denna rätt, är Dippsåsen. Och här kommer faktiskt ändå någonting som liknar ett recept:

Sötstark sås till vårrullar
5 msk honung2 tsk hackad chili1 hackad vitlöksklyfta1 tsk hackad ingefära2 msk soja1 tsk mirin
Värm honungen i en kastrull. Låt den koka upp, samt koka i ca 30 sekunder. Tillsätt sedan de hackade grönsakerna. Avsluta med soja och en skvätt vinäger.