Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Adrian och Arantxa med gäster ger dig din förfest i radio - LIVE - förpackad i ett quiz.
NUDLAR! Foto: Emilia Melgar/ Sveriges Radio
NUDLAR! Foto: Emilia Melgar/ Sveriges Radio

DAGENS RECEPT

Daniel Paris Chilimarinerad Kycklingwok med groddar

Ingredienser:
4 frysta kycklingbröst
sweet chilisås
1 gul paprika
2 morötter
1 liten purjolök
groddar
1 paket woknudlar
1 röd chili
soja
sesamolja

Gör så här:

Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Tina och strimla kycklingbrösten. Häll över sweet chilisås och låt stå någon timme. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Strimla morötterna och purjolöken och woka grönsakerna i en stekpanna i några minuter tillsammans med en matsked olja och färsk chili skuren i småbitar. Lägg sedan grönsakerna åt sidan. Woka kycklingbitarna i olja under omrörning tills de får en gyllenbrun färg. Blanda ner grönsakerna och nudlarna och rör om. Tillsätt soja och några droppar sesamolja. Njut!

Linn´s kycklingwok

Du behöver:

1 kålhuvud
1 blomkål
½ påse morötter
1 zucchini
3 gula lökar
1 ask champinjoner
1 påse salladslök
1 påse koriander
4 “puckar” äggnudlar
600 g kycklinglårfilé
sesamfrön
olja
salt

Skiva alla grönsaker i tunna strimlor. Koka nudlarna enligt förpackningen. Klipp dem i kortare bitar och kyl med kallt vatten. Koka musslorna i vatten tills de öppnat sig och skala räkorna. Woka sedan alla grönsaker i omgångar i lite olja och glöm inte saltet. Woka kycklingen och om nödvändigt gör rent pannan emellan. Avsluta med att woka nudlarna och blanda ihop alltsammans i pannan eller en stor skål. Häll på varm sås.

Sås

2 msk sesamolja
3 dl soja
½ dl mirin
2 röda chilis
4 vitlöksklyftor
1 tumme ingefära
1 lime
1 klick honung
3 tsk majsena
½ dl vatten
siracha att toppa alltsammans med

Krossa vitlöken, skiva chili, korianderstjälkar och ingefära och koka detta tillsammans med allt flytande förutom vattnet. Blanda i stället det med majsena. Koka ihop såsen i ca 5 minuter på mellanvärme. Tillsätt sesan rivet skal och juice från limen, sila såsen och häll tillbaka vätskan i katrullen. Red av med majsena, koka en stund och smaka sedan av och tillsätt honung. Häll sedan såsen över allt wokat, toppa med korianderblad, sesamfrön, siracha och servera genast.






Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".