Alinas burgare ska snart stekas. Foto: Emilia Melgar/ Sveriges Radio
Alinas burgare ska snart stekas. Foto: Emilia Melgar/ Sveriges Radio

DAGENS RECEPT

Alinas laxburgare med mangoyoghurt

½ dl hackad färsk koriander

1 litet ägg
1 tsk salt
1 krm nymalen peppar
smör till stekning 

Mangoyoghurt

1-1½ dl fintärnad mango
2 dl grekisk yoghurt
1-2 krm sambal oelek
rivet skal av lime
1 tsk flytande honung
flingsalt

Till servering

grillat danskt rågbröd
grönsallad
skivad avokado
skivad rödlök

Blanda ingredienserna till mangoyoghurten, ställ åt sidan. Mixa laxen grovt i matberedaren. Skala och finhacka löken. Blanda lax, lök, koriander, ägg, salt och peppar. Forma till 4 burgare och stek dem i smör. Servera burgarna på bröd med sallad. Toppa med avokado, lök och mangoyoghurt.

Linn´s stekta lax i bröd

600 g lax
smör
salt
surdegsbröd i skivor (2 per person)

Skär i lika tjocka, jämna bitar och stek laxen i rikligt med smör. Salta. Stek också brödet i smör.

1 msk Soja
2 dl Majonnäs
½ Lime, juicen

Blanda soja med lime och majonnäs, använd som dressing.
Lägg ihop burgarna med valfria tillbehör. Jag hade sallad, gurka, avokado och rödlök.






Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".