KockLinns minipizzor! Foto: Athena Afshari /sverigesradio.se
KockLinns minipizzor! Foto: Athena Afshari /sverigesradio.se

DAGENS RECEPT: fredagspizza a´la KockLinn

Dag 1 (kvällen innan pizzan ska bakas)


400 g vetemjöl
400 g durumvetemjöl
500 g vatten (5 dl)
200 g surdeg
30 g honung
25 g salt
40 g olivolja

Blanda alltsammans i en bunke. Låt det sedan stå i ca 30 minuter. Knåda några gånger, och efter varje gång, spänn upp degen som en rund bulle och låt vila i ca 1 timme. Vik sedan ihop degen  och låt stå i kylskåp i en stor bunke med lock över natten.

Dag 2:

Rundriv bollar av degen och låt dem vila i minst 2 timmar. Kavla ut tunna pizzor och lägg dem sedan på bakplåtspapper.
Lägg på saker du tycker är goda, så tunna bitar av dem som möjligt och med osten först, sen ingredienserna. Baka i ugnen på högsta möjliga värma i ca 7 minuter.


Min topping:

Pizza 1:

tomatsås
mozarella
lagrad ost
avokado
svartpeppar
olivolja
basilika
ruccola

Pizza 2:

Chevre
lagrad ost
fikon
basilika
honung

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".