Anna-Karin Ivarsson. Foto: Mikael Grönberg/SR.
Anna-Karin Ivarsson. Foto: Mikael Grönberg/SR.

Anna-Karin Ivarsson

PRODUCENT
Anna-Karin Ivarsson är Eko-medarbetaren som ända sedan hon började i Radiohuset 2007, då och då, har smitit iväg från allvaret på Ekot till Underhållningsavdelningen två trappor upp där hennes journalistiska förebild Annika Lantz håller till i ett av de lufttommare rummen.

Under ett par år gjorde Annika och Anna-Karin nyhetssatirprogrammet Sist med det senaste tillsammans. Efter det fick Anna-Karin jobb på det snarlika programmet Studio Ett samtidigt som hon hittade på ett helt nytt program för P2; Badrumssångarna.

Anna-Karin har inte gjort flest scoop av medarbetarna på Ekot men en av hennes nyheter sätter fortfarande käppar i hjulen för henne själv; det är nyheten som medförde att SJ numera kräver id-handling för att man ska kunna använda sin numera personliga biljett. 

Anna-Karin är född 1966 i Ludvika i södra Dalarna. Ett av de starkare minnena därifrån är när hon som 18-åring stoppade en Volvo Amazons framfart genom att gå på ett övergångsställe med några väninnor sent en fredagkväll. Genom Amazonens passagerarruta ålade sig en yngling som skrek: "Fläk er onna fö hällvete!". Kort därpå flyttade Anna-Karin till Stockholm men hon kan fortfarande sakna den direkthet som hon tycker präglar hennes uppväxttrakter.

Epost: anna-karin.ivarsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".