Johar Bendjelloul Foto: Sveriges Radio
P1 om fantasi

Ett ämne, fyra talare, 12 minuter var

Mitt i nobelveckan funderar P1 över nyttan av fantasi. På vilket sätt påverkas livet och samhället av den mänskliga förmågan att kunna föreställa sig att något är möjligt?
Ordet är fritt och fantasin har inga gränser – välkommen till en inspirerande kväll. Fyra gäster får tolv minuter var att tala om ämnet fantasi. Utan att bli avbrutna eller motsagda. "P1 OM" är radiokanalen P1s sceniska gestalt. Ett tillfälle där tanken, snarare än åsikten, får ta plats. Kvällens talare är:

Bodil Malmsten, författare, poet och dramatiker. Navid Modiri, driver toleransprojektet Sverige 3.0 och kommunikationsbyrån Doost. Släpper skiva med "Navid Modiri & Gudarna" i höst. Simon Kyaga, överläkare i psykiatri som bland annat forskar på kopplingen mellan kreativitet och psykoser. Stina Wollter, konstnär, lärare och radiopratare. Ser sig själv som en existentiell sopsorterare i samtiden; plockar upp och reder ut världen genom bildskapandet.

Välkomna till en kväll där fyra personer får tala till punkt och där du är inbjuden att lyssna!

Kvällen presenteras av Sveriges Radios Johar Bendjelloul, programledare för P1 Morgon. För musiken står Mary N’diaye.

Den 9 oktober på Södra Teatern i Stockholm kl 19.30 - 20.45.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista