Basket: Dolphins damer vann stort

Norrköping Dolphins damer besegrade bottenlaget Eskilstuna med 78-58 hemma i Mässhallen. Bredden i laget visade sig ännu en gång då hela tio spelare fanns med i poängprotokollet efter matchen.

Norrköping Dolphins hade varit spellediga i en och en halv vecka då Eskilstuna kom på besök. Och det märktes till en början, då laget inte riktigt kom igång som man så många gånger tidigare gjort i år.

- Det tog en halvlek för oss idag att vakna, men i andra halvleken visar vi att vi kan spela lite mer aggressivt och det hjälper hela laget och får igång spelet ordentligt. Egentligen tycker jag att vi borde ha vunnit med mer, men Eskilstuna kämpar på och i år känns det som att alla lag kan slå alla, så det gäller att inte underskatta ett enda lag i år, sa Dolphins Malin Belfrage efter matchen.

Inför den sista perioden var matchen fortfarande jämn. Dolphins ledde då bara med fem poäng, men sen kom norrköpingslaget igång rejält.

- Framför allt så visade vi att vi ville spela basket och att vi ville vinna matchen. Vi krigade och det rann ifrån lite där, konstaterade Malin Belfrage.

Efter nio spelade matcher ligger Dolphins tvåa i tabellen, två poäng efter ledande Solna, som dock har en match mer spelad.