Innebandy: Ny förlust för Finspång

Finspångs negativa trend fortsätter. I söndagens match vann man återigen skottstatistiken - men förlorade matchen. Den här gången var det Hammarby som blev för starka, och Finspång fick åka hem från Stockholm med förlustsiffrorna 6-4 i tankarna.

Söndagens match började illa för Finspång. Redan i den andra minuten tog Hammarby ledning med 1-0. Ett resultat som stod sig perioden ut.

I den andra perioden kom Finspång igång, och lyckades även få utdelning. Laget gick upp till ledning med 3-1 genom dubbla mål av Karl Erik Ramlöf och ett mål av Erik Karlsson. Reducering sedan igen av Hammarby med fyra minuter kvar av perioden.

Den tredje perioden var det Hammarby som var det mest effektiv laget. Skottstatistiken skrevs till 11-11, men det vara Hammarby som stod för de flesta målen. Laget gick upp till ledning med 6-3 innan Finspång avslutade matchen med ett tröstmål genom Jani Muntila.

Slutresultatet 6-4 innebär att Finspång återigen förlorar en match där man vinner skottstatistiken. Laget ligger just nu på nionde plats i tabellen, precis över kvalstrecket, efter tio spelade matcher.

I damernas division ett västra blev det förlust för FC Linköping med 5-4 efter sudden death borta mot Huskvarna. FC Linköping är fortfarande sist i sin tabell.