Dolphins herrar vände och vann

Söndagens hemmamatch började i moll och slutade i dur för Norrköping Dolphins. Efter den första perioden låg Dolphins under med 15 poäng mot Öresundskraft. Men när slutsignalen gick hade norrköpingslaget vunnit matchen med 97-90.

Norrköping Dolphins siktar på att komma bland de sex bästa lagen och spela i A1 när den serien drar igång strax efter nyår. Men efter en tung höst med för många förluster så har det börjat se tufft ut för Dolphins att nå en placering på den övre halvan av tabellen. Därför var söndagens match oerhört viktig.

Och kanske var det stundens allvar som gjorde att Dolphins inledde matchen darrigt. Öresundskraft från Helsingborg sprang ifrån Dolphins rejält och gjorde hela 29 poäng i den första perioden, medan Dolphins bara lyckades sätta 14 poäng.

Men sen kom Dolphins igång rejalt och vann de tre efterföljande perioderna, och tog hem matchen med 97-90. Ett resultat som också förde upp Dolphins på den attraktiva sjätte platsen i tabellen.

Fem spelare i Dolphins gjorde över tio poäng; Nicholas Eppehimer 26 p, David Bergström 17 p, Andrew Pleick 17 p, Stefan Grundberg 16 p och Paul Burke 12 p. Övriga poäng gjordes av Goodwin Joshua 4 p, Derek Stribling 2 p, Gabriel Szalay 2 p och Pawel Mroz 1 p.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".