Dolphins vann efter en poängrik match

Matchen i basketligan för herrar mellan Norrköping Dolphins och Sundsvall Dragons slutade 126-118.

Efter fem raka hemmaförluster lyckades Dolphins till slut skrämma bort sitt hemmaspöke med en seger.

Vilken poängfest det blev......

Efter fem raka hemmaförluster kom en seger på hemmaplan för Norrköping Dolphins och det så kallade hemmaspöket försvann för den här gången. Offensivt var Dolphins bra men det krävs skärpning i defensiven inför slutspelet.

Det var Sundsvall och framförallt James Miller som började bäst i den här matchen. Gästerna ryckte åt sig en ledning med flera poäng. Men sedan vaknade Dolphins. Janis Porzingis, Gee Gervin och David Bergström var spelare som tog för sig ordentligt. Gervin var på ett riktigt bra spelhumör den här kvällen, han levererade bra passningar till sina medspelare och satte som vanligt en hel del poäng.

Sett med Dolphinsögon mins vi speciellt början på den andra och trejde perioden. I den andra gjorde Dolphins 15-8 under de första minuterna innan Sundsvall kunde jämna ut spelet. Den tredje perioden inledde Dolphins med tre raka treor och alltså 9-0 på 1 minut och 6 sekunder. Gee Gervin satte den första och David Bergström de två andra. 

I den fjärde var Dolphins återigen bäst i början. Gee Gervin var dock foulbelastad och när sedan Wayne Bernard och Matthias Engman fick sina fjärde fouls tog gästerna över spelet. 

Gee Gervin gjorde som vanligt en bra match fram till hans fjärde foul i den tredje perioden. Gervin varvade snabba passningar med många poäng. David Bergström och Janis Porzingis förtjänar också extra beröm. 

I Sundsvall gjorde Alex Wesby hela 41 poäng!!! Michael Palm och Joakim Kjellbom var andra framstående spelare hos gästerna.

För Dolphins del väntar nu närmast Plannja på bortaplan i den avslutande omgången av spelet i A1. Därefter är det kvartsfinaler som gäller för Norrköping Dolphins.

Matchfakta:

Norrköping-Sundsvall 126-118    (66-56)
(33-27, 33-29, 34-30, 26-32)                  
                                        
Norrköping:  George Gervin 37, Janis  
  Porzingis 19, David Bergström 17,     
  Nicholas Eppeheimer 15, Wayne Bernard 
  15, Adnan Chuk 7, Mathias Engman 7,   
  Anders Lindh 6, Tobias Persson 3      
                                        
Sundsvall:  Alex Wesby 41, Michael    
  Palm 20, Joakim Kjellbom 19, James    
  Miller 14, Henrik Carlsson 12, Adam   
  Alexander 12                          
                                        
Publik:  943