Fotboll

IFK tappade poäng i svängig match

IFK Norrköping är inne i en period av hårt matchande. Lördagens match mot nykomlingen Östersund var den tredje på en vecka - det utnyttjade gästerna.

Mycket av förhandssnacket i IFK Norrköping-lägret handlade om David Moberg Karlsson, som i och med det svenska transferfönstrets öppnande kunde göra debut i lördagens hemmamatch mot Östersund. Medan Moberg Karlsson inte riktigt hittade rätt på sin högerkant så var det en annan Göteborgsprodukt som gjorde sitt första allsvenska mål för de regerande svenska mästarna.

Nicklas Bärkroth stod rätt och hittade rätt lite mindre än en kvart in i matchen. Det var också Bärkroth som med en välriktad frispark serverade Christoffer Nyman till IFK:s andra mål i matchen.

Med den inledningen kanske man tror att Nicklas Bärkroth också hade huvudrollen i den galna tillställning som publiken på Östgötaporten bjöds på under lördagseftermiddagen. Det var det inte, då gästerna från Östersund gång på gång störde hemmalaget. Anfallaren Saman Ghoddos var utan tvekan den som störde mest. Redan i den femte matchminuten ordnade den tidigare Syrianskaforwarden den straff som Brwa Nouri förvaltade till en 1-0-ledning.

Fem minuter in i andra halvlek stod Ghoddos själv för målet när han vände och placerade in 2-2. När IFK-forwarden Sebastian Andersson ensam vid bortre stolpen lyckades peta in 3-2 med kvarten kvar såg det dock ut som att Ghoddos inte skulle få huvudrubrikerna.

Men Östersunds nummer 93 skulle tysta hemmapubliken än en gång. Fem minuter från full tid hittade Saman Ghoddos ännu en kvittering, när han med en nickskarv lyckades styra bollen över Andreas Vaikla i IFK-målet och in i nät. Vilket räckte till en överraskande poäng för Östersund. För IFK Norrköping blev det två tappade i toppstriden.