Dolphinsdamerna förlorade stjärnmatch

På söndagen samlades Sveriges bästa basketdamer för att göra upp i en all star-match. Nord mötte syd och i sydlaget fanns tre spelare från Norrköping Dolphins. Men, nord var starkast och norrköpingsdamerna fick vända hem efter förlust med 77-71.

Dolphins damer har gått bra den sista tiden och fick välförtjänt med tre damer till matchen i Visby, Malin Belfrage, Ife Nnamaka och Elisabeth Egnell. Dock gick inte matchen riktigt som man hoppats, utan det blev alltså förlust för lag syd.

- Det är mycket prestige i det, men inte jättemycket allvar, berättade en inte alltför besviken Elisabeth Egnell efter matchen.

I samband med matchen hölls även ett möte där man samtalade om Damligan och vad svensk basket ska stå för. Frågor som togs upp vad bland annat hur spelarna ska uppträda och hur man kan skapa mer uppmärksamhet runt dambasketen i Sverige. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".