Thomas Johansson gör comeback

Tennisspelaren Thomas Johansson gör comeback i Rom nästa vecka. Johansson har inte spelat någon turnering sedan i februari då han efter att ha fått en tennisboll i ögat skadade sig.

Det skadade ögat är nu så pass återställt att läkarna gett klartecken för spel och Johansson har kunnat träna ordentligt i cirka 10 dagar. Ögat är ännu inte helt återställt men Johansson vill ändå komma igång med matcher inför den viktiga grässäsongen där han bland annat har en semifinal från Wimbledon att försvara.

- Näthinnan är fortfarande lite intryckt och jag ser sämre i mörker. Jag kör inte bil kvällstid och kommer be ATP att få slippa kvällsmatcher i veckan. Det har känts ok på träning men man åker inte till Rom för att vinna direkt, säger Thomas.

Master Series-tävlingen i Rom är en av de nio största turneringarna under året efter Grand Slam. Thomas är för närvarande rankad på 17:e plats i världen och har inte spelat någon turnering sedan Rotterdam i februari då han på träning fick en tennisboll i ögat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista