Nya friidrottshallar i både Norrköping och Linköping

Nu är det klart att även Linköping kommer att få en ny friidrottshall, redan om drygt ett år. Efter flera år med påtryckningar från friidrottsföreningar har nu kommunen beslutat att påbörja bygget av en ny inomhushall.

– Den blir stor med plats för en traditionell rundbana med ett antal löparbanor, säger kommunalrådet Mats Johansson (s).
– Hallen kommer att klara kraven för större tävlingar såsom inomhus-SM.

Bara ett par dagar efter att kommunledning i Norrköping meddelat att en ny inomhusarena för både friidrott, handboll och basket kommer att byggas, uppger Linköpings kommun att även deras planer på en inomhushall har tagit fart.

I Linköping är det är Akademiska hus som kommer att bygga och stå som ägare till den nya friidrottshallen. För att starta bygget ville Akademiska hus ha en garanti om att kommunen hyr anläggningen under en längre tid och det är nu klart genom ett 20-årigt hyresavtal.

Den nya hallen kommer att stimulera idrottsintresset i Linköping, tror Mats Johansson:

– Det är bra för de ungdomar som hittills inte har kunnat börja ägna sig åt friidrott på grund av det idag finns en kösituation där friidrottsklubbarna inte har kunnat ta emot alla, så det problemet löser vi med det här beslutet, säger Mats Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista