Linköpingsmålvakten Hedvig Lindahl. Foto Fredrik Persson/Pressens bild.

Förlust för LFC

Det blev förlust för Linköpings FC borta mot Umeå i damallsvenskan igår. 2-1 slutade matchen efter en straff för Umeå.

Resultatet 2-1 var jämnare än matchen.

Förra helgen tappade serieledande Umeå poäng hemma mot Göteborg. Linköping hade förhoppningar att upprepa den bedriften, men var egentligen aldrig ens nära.
-Umeå började oerhört bra. Vi kom inte igång själva, det gick lite för fort, sade Linköpings tränare Per-Johan Karlsson.

Umeå kontrollerade matchen från första början, men var - precis som tidigare under säsongen - ineffektivt i avslutningarna.

Det var en omdiskuterad situation i den andra halvleken som kom att avgöra matchen. Efter en hands i straffområdet på en Linköpingsspelare pekade domaren Marie-Louise Svanström på straffpunkten. Marta stegade fram, men Linköpings utmärkta målvakt Hedvig Lindahl gjorde en snygg parad. Dock förgäves, då Svanström blåste om straffen för att utespelarna beträtt straffområdet för tidigt. På andra strafförsöket ordnade Marta 2-0 till hemmalaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".