Anna Enocsson vinnare i stor MTB-tävling

Anna Enocsson från Motala vann på söndagen cykeltävlingen Lida Loop i Botkyrka utanför Stockholm. Trots en trög start där Anna Enocsson hamnade långt efter värsta konkurrenten Maria Söderberg lyckades hon till slut vinna med en segermarginal på nästan fem minuter.

- Det började lite besvärligt för mig, jag fick en bedrövligt dålig start, berättade Anna Enocsson efter loppet.

Ja, då 2 000 cyklister skulle ta sig igenom en trång passage så blev det svårt att slå sig fram, även som elitcyklist. Enocsson fick ta benen till hjälp och springa uppför en backe för att komma förbi vissa medtävlande. Vid den tidpunkten visste inte Enocsson hur långt efter täten hon var:

- Jag kände på mig att Maria Östergren var före mig, men sen visste jag inte riktigt med de andra cyklistern, berättar Enocsson.

Och mycket riktigt var det Maria Östergren som låg före. Men när Enocsson väl fick upp farten så hade ingen av de andra cyklisterna någon chans och hon var snart ikapp och förbi.

Enocsson vann till slut på tiden 2.31.16, nästan fem minuter före tvåan Östergren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".