Cykelfesten i Motala igång

Den stora cykelfesten i Motala med omnejd är i full gång. I helgen cyklades både Tjejvättern, Grabbvättern och Minivättern. Helgens tävlingar ramades in av ett fantastiskt väder, och som vanligt ett väl genomfört arrangemang.

Först ut i alla cykellopp var Tjejvättern som kördes på lördagen. Hela 5 888 tjejer kom till start i solen - och alla utom 25 gick i mål. Representerade länder förutom Sverige var Danmark, Norge, Schweiz, Frankrike, Finland, Tyskland och Storbrittanien.

På söndagen var det sedan dags för killarna att göra sin insats då grabbvättern avgjordes. Loppet bestod av många kompisgäng, bland annat före detta elitcyklisterna ”Recycle Team” bestående av Björn Johansson, Michael Lafis, Stefan Andersson, Anders Eklundh, Magnus Knutsson och Lars Wahlqvist. Av de 848 startande kom hela 846 i mål i hamnen där de möttes av varma applåder från de som väntade.

Denna dag fick också de små cykla då Minivättern arrangerades för 12:e gången. I detta lopp är det 6-10 åringar som cyklar ett par kilometer utmed Vätternpromenaden i Motala.

Nästa helg, den 16-17 juni är det dags för den riktiga klassikern - Vätternrundan. Sist ut i cykelfesten är MTB-vättern som går av stapeln den 1 juli.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".