Magnus Gällerdal slutade åtta i ryttar-VM

Magnus Gällerdal från Linköping slutade på en sammanlagd åttonde plats när fälttävlingen avgjordes i ryttar-VM i tyska ridsportsmetropolen Aachen.

Fälttävlan avgörs genom tre olika delgrenar, dressyr, terräng och hoppning. Magnus Gällerdal hade en teoretisk möjlighet att ta brons när den sista grenen hoppning, avgjordes. Mindre än ett nedslag skiljde innan banhoppningen men han var tvungen att rida felfritt. Magnus red en utmärkt runda men tyvärr föll näst sista hindret och Magnus slutade på åttonde plats.

- Jag tycker att jag gjort en väldigt solid tävling, med en skapligt bra dressyr, en bra terrängrunda och en väldigt bra banhoppning, sa Magnus Gällerdal efter åttondeplatsen.

Magnus Gällerdal deltog också i den svenska laget som slutade på en femte plats totalt.

- Vi hade sagt att om vi kom bland de fem främsta så skulle vi vara väldigt nöjda med det. Så det känns jättebra. Och det innebär också att vi är direktkvalificerade till OS om två år, berättade Magnus Gällerdal.

Ryttar-VM pågår till den 3/9. En till östgötsk deltagare är på plats, Malin Baryard som inleder sitt tävlande på tisdag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".