Seriepremiär för tunnt Team Valla

Team Vallas volleybollherrar har samlat SM-medaljer på hög under 2000-talet. Men i år ser truppen tunn ut och tränaren Henrik Johansson hoppas på sena nyförvärv.

Team Valla inleder årets elitseriespel med ett möte mot Örkelljunga på bortaplan i helgen. Linköpingslaget är nederlagstippat i årets seriespel men talar gärna om sin fina svit av SM-medaljer de senaste åren. Under 2000-talet har Team Valla tagit medalj varje säsong vilket få idrottslag i Östergötland i en elitserie kan stoltsera med.

Från förra året saknas australiensarna Timothy Cooper och Matthew Young i årets trupp. Nya för året är istället de egna produkterna Mattias Gustavsson och Alexander Börefelt, samt 206 centimeter långe Martin Barrefalk från Härnösand med ett förflutet som skidorienterare!

Henrik Johansson säger till volleyboll.se att målsättningen är att ”överraska positivt”. Innebär det en ny SM-medalj månntro?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista