Sleipner vände och vann

IK Sleipner ser ut att kunna klättra en division till nästa säsong. På söndagen blev det ännu en seger i fotbollens division två mellersta götaland när man besegrade Tenhult med 2-1 hemma på Idrottsparken.

Tenhult tog tidigt ledningen i matchen, men sen var det Sleipner som låg på och hade de flesta chanserna. I den andra halvleken kunde man vända matchen, genom två distinkta mål. Nästa helg avgörs serien i en ren seriefinal mot serietvåan Skövde. Sleipner leder serien med tre poäng, men har bara ett mål bättre i målskillnad.

- I Skövde blir det självklart vinst, vi ska åka dit och ta tre poäng, sa dagens matchhjälte Alexander Radesjö som genom sitt mål fastställde slutresultatet 2-1.

Igår spelade också Motala borta mot Heimer i samma serie. En match som man förlorade med 3-1. Motala inledde matchen piggt, och gjorde 1-0, men sen tog hemmalaget över. 

- Heimer kom ut som att annat lag till andra halvlek, och helt välförtjänt vinner de matchen, sa Motalas tränare Göran Ek efter matchen.  

På lördagen spelade även Linköpings FF hemma mot Skövde, en match som Linköping förlorade med 4-1.

I damernas division två nordöstra götaland spelades i helgen den sista omgången. Linköping Kenty DFF tog emot Sils IF i en match som slutade oavgjort 1-1. Mjölby Södra IF förlorade borta mot Ormaryd med 3-0. Linköping Kenty slutade på fjärde plats och Mjölby Södra på sjätte plats i tabellen.