Ännu en förlust för Åtvidaberg

Åtvidabergs FF hade en tuff uppgift på söndagen. Vinst borta mot serieledarna Trelleborg var ett måste för att ta sig bort från kvalplatsen. Men det blev för svårt, Trelleborg vann med 4-1 och säkrade samtidigt sitt allsvenska kontrakt till nästa säsong.

- Det är väl en ganska jämn match egentligen där vi är med bra i matchen utan att prestera det stora. De ligger och väntar på om de ska klara av att ta sig till Allsvenskan och vi vet ju att vi slåss om de här tre poängen, så det blir en ganska tam tillställning till en början, berättade Åtvidabergs tränare Kent Karlsson efter matchen.

Efter den trevande inledningen tog Trelleborg ledningen med 1-0. Det resultatet stod sig till den 58:e minuten då Fredrik Elgström kunde trycka in kvitteringen.

- Vi är betydligt bättre med i spelet i andra halvlek, och med lite tur hade vi gjort ett 2-1 mål också, fortsatte Kent Karlsson.

Men, istället var det Trelleborg som tog ledningen när en kvart återstod av matchen. Ett mål som tog kraften ur Åtvidaberg, som tvingades släppa in två mål till innan domaren blåste av matchen.

Förlusten gör att Åtvidaberg ligger kvar på kvalplats, på samma poäng som Degerfors och Sundsvall som ligger precis ovanför kvalstrecket.

Efter ett oerhört tufft spelschema de senaste veckorna får nu Åtvidaberg vila en vecka innan Assyriska kommer på besök på Kopparvallen.