1 av 4
Eva Staaf. Foto: Stina Gullander / Sveriges Radio
2 av 4
3 av 4
4 av 4
Bakom kulisserna

Eva Staaf bakom regi och ljuddesign i Terapioffer

Maximes hjärta slår så hårt och hon kan knappt andas. Hon tror att hon ska dö. Nimas plågoande går i hans egen klass och hemma hos Pim slutar allt alltid i katastrofbråk och skrik.

Radiodramaveteranen Eva Staaf har stått för regi och ljudbild i produktionen av Terapioffer. Lördagen den 29:e juni har dramat premiär och målgruppen är tonåringar och unga vuxna.

– Att nå in till tonen och känslan både av utsattheten och närheten i terapisamtalen är oerhört viktigt för mig som regissör. Jag tror att ju modigare vi vågar vara, ju djupare in vi vågar gå, ju mer hemligt privat det blir, desto mer börjar det handla om oss alla, säger Eva Staaf, regissör för Terapioffer.

Terapioffer är Sveriges Radios satsning på radiodrama för 13-15 åringar. Författarna Hassan Loo Sattarvandi, Emma Broström och Jenny Jägerfeld har skrivit fem avsnitt vardera, som från terapirummets innersta berättar om varsin femtonåring som går i terapi.

Premiär i P4 lördag 29 juni kl. 12.03. Samtidigt släpps fem avsnitt på webben och i sociala medier.

Regi och ljuddesign: Eva Staaf

I rollerna: Nima - Simon Korkis Malki, Maxime - Karolina Wedin, Pim - Hanna Elffors Elfström och terapeuten spelas av Andreas Rothlin Svensson

Mix och ljuddesign: Krister Orreteg. Exekutiv producent för Unga Radioteatern: Doreen Kanter. Webbproducent och publikredaktör: Ronnie Ritterland

Signaturlåten för Terapioffer, ”Gå för långt”, har specialskrivits av sångerskan och låtskrivaren Alina Devercerski.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".