Hanna Elffors Elfström spelar Pim. Foto: Privat

Hanna Elffors Elfström chattade med lyssnarna

Hanna Elffors Elfström, som spelar Pim, svarade på lyssnarnas frågor. Här är chattet!

Benjamin Thorén: Nu är Hanna Elffors Elfström (Pim) här för att svara på frågor. Vi hälsar henne välkommen till #Terapioffers andra chatt i dag!

13:08, 11 August 2013

Hanna Elffors Elfström "Pim": Jag har haft perioder da jag kant samma saker som Pim och gatt runt och standigt varit frustrerad och ledsen over varlden. Dar emot som reagerade jag inte ut mina kannslor pa samma satt som Pim.


13:12, 11 August 2013

undrar: Har du och Pim mycket gemensamt eller är hon helt annorlunda än dig?

13:13, 11 August 2013

Benjamin Thorén: Hanna är på semester utomlands, och har inte tillgång till ett svenskt tangentbord, om ni undrar ...

13:18, 11 August 2013

Sigge: Har du spelat radioteater tidigare? Vad tyckte du om det, jämfört med annat?

Hanna Elffors Elfström "Pim": Ja det har jag! Jag var med i min forsta radiopjas nar jag gick i sexan tror jag. Jag tycker det ar sa fruktansvart kul, alltid sa lugn och och harlig stammning till skillnad till hur kaosigt det kan va pa en filminspelning. Sen ar det valdigt roligt och givande att bara fa koncentrera sig pa rosten, det blir en helt annan grej.

13:22, 11 August 2013

chat noir: Känner du någon som varit som Pim? Vad skulle du göra om du hade en kompis som var sådär arg?

Hanna Elffors Elfström "Pim": Bade jag och min basta kompis har varit ganska mycket som Pim, arga pa varden. Det hade bade sina for och nack delar. Vi forstod varandra till fullo vilket gjorde att det va enklare att hjalpa varandra. Men sen fick vi liksom turas om lite med att va ledsna sa att den andre kunde trosta. Jag tror att det ar viktigt att man tar manniskor som kanner som Pim pa allvar. Det ar inte konstigt att man kanner som Pim nar varlden ar som den ar, sar emot som hjalper det ju inte heller att standigt ga runt att va arg och ledsen.

13:28, 11 August 2013

Frida: Hur gör du för att bli så mycket "Pim", alltså när du ska leva dig in i hennes som roll?

Hanna Elffors Elfström "Pim": Jag hade turen att fa ett valdigt bra manus att ga efter och en fantastisk regisor. Sa jag fick en valdigt stark kansla for vem Pim var bara av att lasa manus och sen hjalper Eva Staaf till om jag ar ute och cycklar.

13:33, 11 August 2013

terapioffer: Det känns som om det är tonåringarna som är mest vuxna i den här serien. Pim, till exempel, är ju nästan mindre arg och barnslig än pappan. Vad tycker du?

Hanna Elffors Elfström "Pim": Att pappan skaller, ar arg och inte tar till sig vad Pim sager gor det sjalvklart svarare for Pim att hantera sin egen ilska. Jag tycker att pappan hanterar Pim pa ett valdigt daligt satt. Han borde ta hennes kanslor och asikter pa allvar.

13:39, 11 August 2013

Hanna Elffors Elfström "Pim": Absolut! Det var det som jag alskade sa mycket i manuset, att Pim verkligen kandes akta. Jag tror att det ar i den aldern dom flesta borjar se och reflektera over all orattvisa som finns i varlden men att man hanterar det pa olika satt.

13:43, 11 August 2013

Sigge: Tycker du Pim är trovärdig som person? Alltså är rollfiguren någon som skulle kunna finnas i verkligheten?

Hanna Elffors Elfström "Pim":

13:43, 11 August 2013

Hanna Elffors Elfström "Pim": Nej, det ar jag inte. Jag blir sallan sa sa arg att jag skriker.

13:45, 11 August 2013

arg: Är du lika arg i verkligheten? :)

Hanna Elffors Elfström "Pim":

13:46, 11 August 2013

chat noir: Vad ska man som förälder göra om man har en dotter som Pim, tror du?

Hanna Elffors Elfström "Pim": Jag tror att det viktigaste ar att forsoka lyssna och ta till sig vad hen har att saga. Och inte avfarda hens iska och kanslor som "en del av tonaren" som sen kommer ga over. Sa att man visar att personens asikter och kannslor ar av varde. Jar tror att Pim inte hade vart lika frustrerad om hon hade fatt diskutera alla tankar som hon har inom sig med sina foraldrar ellen nan annan som lyssnar och tar henne pa allvar.

13:53, 11 August 2013

Rörd till Tårar...: Jag tycker att du har en mycket realistisk inlevelse i din rolltolkning, som Pim. Du är verkligen bra som lyckas med att beröra på ett starkt och sätt som känns äkta och naturligt. Varmt Lycka till med allt i ditt framtida Liv.... Och ett stort Tack för att du delar med dig av din fina gåva & talang! / Anders

13:53, 11 August 2013

Hanna Elffors Elfström "Pim": Tack sa jatte mycket! Det gor mig otroligt glad :)

13:55, 11 August 2013

Hanna Elffors Elfström "Pim": Jag alskar skadespeleri och teater! Det finns inget annat jag vill hellre an att fa jobba innom teater och film. Jag har svart att saga en specifik dromroll, jag vill ha bra och kompexa roller som utmanar. Jag skulle inte utrycka mig sa att jag vill bli "filmstjarna" utan jag vill halla pa med teater pa natt vis. Det spelar ingen om jag ar med i en liten teatergrupp som spelar for 5 pers at gangen om det kanns viktigt och givande. Da kan jag gott leva med det. Jag har inget behov av att bli kand.

14:03, 11 August 2013

terapioffer: Vill du fortsätta som skådespelare? I så fall vilken är din drömroll eller dröm över huvud taget? Skulle du vilja bli filmstjärna?

Hanna Elffors Elfström "Pim":

14:04, 11 August 2013

Benjamin Thorén: Då får vi tacka Hanna Elffors Elfström så jättemycket för att hon svarade på er lyssnares frågor. Vi kommer tillbaka med ett nytt chatt på lördag. Då med psykologen och manusförfattaren Jenny Jägerfeld. Hej så länge!

14:04, 11 August 2013

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista