Alina Devecerski. Foto: Sveriges Radio

Läs hela chattet med Alina Devecerski

Alina Devecerski är sångerska, låtskrivare, dansare och koreograf. Hon har skrivit musiken till #Terapioffer. Hon svarade på läsarnas frågor. Här kan du läsa alla frågor och svar.

Benjamin Thorén: Alina Devecerski kommer hit om en liten stund och svarar på era frågor. Det är bara att logga in (anonymt om man vill) och ställa dina frågor. Chattet startar efter klockan 12.15, precis efter #Terapioffers fjärde avsnitt om Pim. (P4 kl 12.03)

11:51, 11 August 2013

Benjamin Thorén: Vi hoppas komma igång med chattet alldeles strax. Men fortsätt gärna att ställa frågor.

12:18, 11 August 2013

Sigge: Lyssnade du på serien innan du skrev musiken? Om du hört den, vad tycker du om den, känns den äkta?

Alina Devecerski - musiker : Ja, jag lyssnade på serien. Jag fick klipp på alla avsnitt, utdrag. Jag tycker att den absolut tar upp frågor som känns aktuella. Jag tycker den känns trovärdig och äkta. Jag har i och för sig inget att jämföra med.

12:39, 11 August 2013

Bodil: Jag är pensionär sedan 4 år, men jag måste säga att progamet Terapioffer är helgens bästa radioprogram.

12:40, 11 August 2013

musse: Vad gör du just nu förutom den här radiomusiken?

Alina Devecerski - musiker : Jag har gjort klart radiomusiken. Jag är ute på mina sista turnégig och har börjat på en ny platta.

12:41, 11 August 2013

Svensson: Vad har vart det bästa med just Terapioffer? Och vad var syftet med programmet om just terapi?

Alina Devecerski - musiker : Jag kan bara säga att jag tycker att det var en bra idé att ta upp problematiken. Att få komma in i ett rum och lyssna på andra tonåringar prata om nåt liknande man själv upplever. Så kanske man känner sig mindre ensam.

12:43, 11 August 2013

John: Hej Alina! När jag hörde att man kunde chatta med dig så tänkte jag att jag bara måste passa på! Jag är i särklass ditt största fan!!! Kommer aldrig att glömma den magiska konserten du gav på RockOff i mariehamn på Åland! Älskar dig och din musik otroligt!

Alina Devecerski - musiker : Tack John, vad kul att du kom på konserten.

12:44, 11 August 2013

malmö: Känner du igen dig i dom tre huvudbpersonerna i terapioffer?

Alina Devecerski - musiker : Ja, allihop haha. Jag var rätt strulig i tonåren.

12:47, 11 August 2013

undrar: Jag måste erkänna att jag inte känner till dig så mycket, men jag läste att du både håller på med musik och dans? Gör du det var för sig eller kombinerar du det? Vad tycker du är roligast att jobba med? (jag gillar musiken till serien)

Alina Devecerski - musiker : Jag håller inte på med dansen längre, nu är det bara musik och har varit ett bra tag. Jag har inte jobbat med dans på mycket länge, och musiken har tagit över mer och mer. Jag blev skadad rätt tidigt och slutade jobba med dans. Sedan har jag undervisat länge. Men musiken har alltid varit nummer ett.

12:50, 11 August 2013

Sigge: Hur resonerade du när du skrev musiken till Terapioffer?

Alina Devecerski - musiker : Jag ville fånga både den naiva positiva känslan som jag förknippar med tonåren. Och samtidigt baka in ångesten man har. Låten handlar om att spränga gränser, och det är något som är både positivit och negativt.

12:51, 11 August 2013

nästa Alina: Vilka utbildningar har du gått? för du har väl inte lärt dig allt själv. Har du några tips? Vad är det viktigaste man ska tänka på om man vill bli sångerska, eller artist?

Alina Devecerski - musiker : Jo jag har faktiskt lärt mig allt själv. Det viktigaste är väl att bli säker på att man tycker att det är det roligaste som finns att syssla med musik. För det krävs mycket jobb. Att försöka komma fram vad man vill som artist. Det finns många vägar att gå beroende på vad man vill. Det finns inte ett svar.

12:54, 11 August 2013

Benjamin Thorén: Och så är vi framme vid den sista frågan för den här gången.

12:55, 11 August 2013

undrar: vad tycker du om mello? skulle du vilja vara med?

Alina Devecerski - musiker : Nej, jag skulle inte vilja vara med. Jag tycker ingenting om det. Om man tycker det är kul att kolla på så får man tycka det. Jag tycker inte att det är ett spännande forum för musik.

12:58, 11 August 2013

Benjamin Thorén: Vi tackar Alina så mycket för svaren. Alldeles strax börjar chattet med Hanna Ellfors Elfström

12:58, 11 August 2013

Alina Devecerski - musiker : Tack för alla frågor. Det var väldigt kul att chatta med er.

12:59, 11 August 2013

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista