1 av 3
2 av 3
3 av 3
Niels Lunde

"Lögn, förbannad lögn och journalistik"

Vi pratar med journalisten och författaren Anders R Olsson om hans nya bok ”Lögn, förbannad lögn och journalistik” - en svidande uppgörelse med dagens medier.

Olsson hävdar att inga av dagens medier klarar av att informera oss ordentligt. Tvärtom vidarebefordrar medierna olika former av - inte medvetna, men dock lögner. Därmed är vår demokrati hotad.

Men vilka är lögnerna? Och finns det några alternativa lösningar som skulle kunna ersätta dagens medier?

Hör också Niels Lunde, chefredaktör på Berlingske Tidende, som tillsammans med två av sina journalister ställs inför dansk domstol nästa vecka, åtalade för att ha avslöjat militära hemligheter.

De riskerar upp till två års fängelse genom att de skötte sitt jobb och gav den danska allmänheten helt korrekta uppgifter från underrättelsetjänsten. Artiklarna visade att regeringen visste mycket mer än vad den uppgav, information som hade gjort det svårare att ställa upp på USAs sida i kriget i Irak.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista