Dopning, Polen och South Park

Den svenskgrekiske journalisten Georgios Stergiadis mordhotades när han ville avslöja en sportskandal i Grekland.

Han berättar också om varför dopning är så tabubelagt bland grekiska sportjournalister. Nyligen gjorde han ett program på tre timmar om dopning men det stoppades, strax innan sändning.

Regeringspartiet i Polen har anklagats för att vilja kontrollera medierna. Men vad ligger bakom anklagelserna, och hur ser polska journalister på situationen? Gabriel Stille har tittat närmre på det polska medieklimatet.

I april ville manusförfattarna till den tecknade serien South Park visa en bild på profeten Muhammed. Nästa vecka sänds avsnittet i Sverige men kanalerna får inte själva välja om profeten ska synas i rutan: de får enbart köpa in den censurerade versionen. Originalversionen av den censurerade scenen kan dock hittas på sajten youtube.com

Gnällforum eller viktigt demokratiskt program? Meningarna går isär om Ring P1. Per Runesson har läst boken Folkhemmets nya röster. Ring P1 – en alternativ offentlighet?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista