1 av 2
Här i lantdagen i Schwerin sitter numera flera parlamentsledamöter från högerextrema NPD. (Foto:Christoph Andersson)
2 av 2
Går också Fokus som tåget?

Tuffare för de tyska medierna efter högerextrem valframgång

Polisen drar skarpt för att skydda en kameraman från att klubbas ner. En annan fotograf flyr för sitt liv - och jagas av högerextremister i bil. En tredje fotograf kastas hårdhänt ut från en valvaka.

Tyska högerextremister i Nordtyskland har gjort journalister och fotografer till sina måltavlor. Medierna betraktas som en fiende, som ska bekämpas.

Därför tränar tv-bolaget NDR reportrar i hur de ska närma sig folk från yttersta högern. Sabine Rossbach, tv-chef på NDR i Schwerin, ger goda råd till svenska journalister. Viktigast: Sluta att tiga ihjäl ultrahögern! Tystnad gynnar bara den växande nationalistiska rörelsen.

Det anser också vår reporter Christoph Andersson, som själv utsatts för flera hot i Sverige, efter att han gjort radiodokumentärer om högerextremismen. 

Vi kollar också hur det går för det årsgamla nyhetsmagasinet Fokus. Två år till lever magasinet garanterat vidare. Men vad händer sen? 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".