Tuffare för de tyska medierna efter högerextrem valframgång

Polisen drar skarpt för att skydda en kameraman från att klubbas ner. En annan fotograf flyr för sitt liv - och jagas av högerextremister i bil. En tredje fotograf kastas hårdhänt ut från en valvaka.

Tyska högerextremister i Nordtyskland har gjort journalister och fotografer till sina måltavlor. Medierna betraktas som en fiende, som ska bekämpas.

Därför tränar tv-bolaget NDR reportrar i hur de ska närma sig folk från yttersta högern. Sabine Rossbach, tv-chef på NDR i Schwerin, ger goda råd till svenska journalister. Viktigast: Sluta att tiga ihjäl ultrahögern! Tystnad gynnar bara den växande nationalistiska rörelsen.

Det anser också vår reporter Christoph Andersson, som själv utsatts för flera hot i Sverige, efter att han gjort radiodokumentärer om högerextremismen. 

Vi kollar också hur det går för det årsgamla nyhetsmagasinet Fokus. Två år till lever magasinet garanterat vidare. Men vad händer sen? 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista