1 av 2
Är journalistiken till salu här i NSDs tidningshus?
2 av 2
David Frost - känt ansikte i Al Jazeera English

Journalistik till salu?

Journalistik till salu - det satsar Norrländska Socialdemokraten på enligt konkurrenten Norrbottens-Kurirens kulturredaktör Marianne Söderberg

Hör om journalisterna som skriver artiklar i NSD och samtidigt fungerar som reklamtextskrivare i annonstidningar. Hur förklarar NSD:s chefredaktör Lennart Håkansson detta ?

Vi tittar kort in på Haparandabladet som upplever ett verkligt ekonomiskt lyft. Eller vad sägs om en 50-procentig ökning av annonsintäkterna på två år. Men vad hände med journalistiken?

Globalt nyhetskrig

Hör också om det globala nyhetskriget mellan allt flera länders tv-kanaler. Vi besöker i Brasilia och träffar Al Jaziras forskningschef från Qatar för att prata om . I kampen finns bland andra också nya  och snart BBC på arabiska.

Gemensam nättidning

Dessutom möter vi tre journalister som flytt från samma land och nu bor i olika delar av Sverige. Här gör de en gemensam nyhetstidning på nätet, , riktad mot hemlandet. Men källorna där och journalisternas anhöriga lever farligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista