Problem med kvinnosynen

VGMs sista utgåva: Lagbrott av medier -Och tack för oss!!!

Flera fackförbund hotar nu SVT med att vända sig till arbetsmiljöverket för att SVTs produktionsbolag bryter mot lagarna på arbetsmarknaden.

I USA tvingas hip hopens bibel, tidningen The Source Magazine, att betala 105 milj kr i skadestånd för att den behandlat anställda kvinnor illa.

 

Positivt från Afrika

En positiv nyhet: Allt är inte lika mörkt i Afrikas medievärld. Vi har till och med hittat ett land där yttrandefriheten är större än i vissa länder i Europa. 

 

Tack alla lyssnare!

Vår grundade mening, som dök upp första gången 1970 och sedan sänts utan uppehåll sedan 1981, tackar dessutom i sin sista utgåva alla lyssnare. Inte minst de som agerat på olika sätt mot att Sveriges Radio lägger ut, ”outsourcar” sitt mediemagasin på ett produktionsbolag. 

Daniel Lundgren i Östavall i Medelpad till exempel. Han samlade in 1772 namn på nätet (där listan ligger kvar). Sedan reste han tillsammans med tre andra lyssnare till radiohuset i Stockholm och träffade hela radioledningen i ett försök att rädda programmet.  

Ali Mobaraki i Nybro skrev en dikt i samma syfte.

-----------------------------------------------------------------------

Olle Stenholm död

PS Allmänhetens pressombudsman, PO, Olle Stenholm är död. Han var en av Sveriges duktigaste och mest erfarna publicister och verkade inom både press, radio och tv. Som PO medverkade han till att de allt tuffare dagstidningarna höll sig någorlunda inom de pressetiska ramarna. Han ställde utan tvekan alltid upp i debatter om mediernas etik. Hör honom här i ett helt program där han utvecklade sin syn på hur PO och opinionsnämnden fungerar. Detta efter att hård kritik hade riktats mot PO.

Sök också i vår sökruta på hans namn, så hittar ni flera inslag från Vår grundade mening där Olle Stenholm medverkade. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista