Örn om Sveriges Radio

P1 torsdagen den 15 april kl 15.25 (repris 20.03 och lördag kl 11.03)

Hur ser Sveriges Radios nye vd Peter Örn på SR:s DAB-satsning?
En satsning på digital radio som tidigare styrelseordförande Olle Wästberg sade sig ångra i Vår grundade mening för två veckor sedan.
Och var ska Örn spara ytterligare 47 miljoner kr, när han inte vill slå samman P4-kanaler och skära bort ett 40-tal chefstjänster? Kan verkligen programverksamheten bantas ytterligare?
Vi rekapitulerar också fallet Bodil. I förra veckan ansåg Göta hovrätt att Bodil Lindqvist på sin hemsida spridit en känslig personuppgift på nätet. Närmare bestämt att kyrkvaktmästaren Mariette trillat ner från en stege och skadat foten. Men samtidigt slipper Bodil betala böter. Göta hovrätt anser att publiceringen är ett ”ringa brott” mot PUL, vilket inte ska leda till straff. Mariette har aldrig haft invändningar mot Bodils sida. Hon tycker att den är skojig. Men det tog hovrätten ingen hänsyn till.
Allt tyder nu på att Bodil Lindqvist överklagar hovrättens dom till Högsta Domstolen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista