Offer för elitidrottens medialisering? Nära 20000 kr för två biljetter till England-Sverige.

Mediemyt om våldtagna djur

Hästar, katter, hundar och kor - sexuella övergrepp mot djur är enligt radio, tidningar och TT ett starkt ökande problem. De våldtagna djuren räknas i hundratal. Dessutom sägs pedofiler ha gått över till djursex.

Flera politiker har engagerat sig djupt i problemet med sexuella övergrepp mot djur. En riksdagsledamot talar till och med om att flera hundra djur måste avlivas varje år efter våldtäkt.

Vår grundade menings reporter Jonas Magnusson kommer fram till raka motsatsen. Siffrorna är helt fel. Våldtagna djur existerar knappt.

Så frågan är hur alla larmen i medierna och riksdagen har uppstått?

Elitidrottens medialisering

Vi hör också om elitidrottens medialisering. Medieforskarna Tobias Olsson och Dino Viscovi studerar bland annat hur mediepengarna formligen exploderar in i fotbollen.

Men varför är t ex orientering inte lika intressant och tv-mässigt som fotboll?

Sportjournalistiken är mest om män, för män och av män. Men under VM i fotboll och andra stora evenemang, då vaknar även kvinnornas intresse.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista