1 av 2
Bingo Rimér.
2 av 2
Staffan Erfors.

Expressen och döden

I söndags hävdade Expressen att en kvinna dött på en kändisfest i Frankrike. Men kvinnan lever, i allra högsta grad. Hur kunde en ogrundad dödsförklaring hamna på både löpet och i tidningen?

Någon rättelse har inte publicerats utan dagen efter kom en ny artikel med rubriken ”Alla var säkra på att hon var död”. Något som Bingo Rimér, chefredaktör på Moore, skulle ha sagt. Men det stämmer inte, hävdar han.

Expressens Staffan Erfors förklarar vad som föregick publiceringen. Hädanefter ska dödsförklaringar bara göras när det finns otvetydiga bevis, säger han.  

I Libanon och Israel bloggar vanliga människor om hur de uppfattar kriget. Många sprider egna videofilmer om kriget på internet. I veckan lanserar också CNN en ny sajt dit tittarna kan skicka in bilder, filmer och mejl. - Det här är ett sätt för vanliga människor att bidra till nyhetsrapporteringen, säger Nick Wrenn på CNN.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".