Marianne Söderberg (Pressens bild)

25 år av mediekritik

Vi uppmärksammar att programmet sänts utan uppehåll i 25 år.

Starten av Vår grundade mening skedde egentligen redan våren 1970. Men då hade programmet en helt annan form. Hör Marianne Söderberg som gjorde programmet i mitten av 70-talet. Vi förklarar också det något märkliga namnet.

Många har varit positiva, andra negativa till mediekritiken. Flera har dessutom parodierat programmet. Vi hör några exempel.

Nästa år produceras programmet av ett externt produktionsbolag - ett besked som fått blandade reaktioner:

Vi noterar också att den blygsamma public service-radion i USA kämpar för sin överlevnad och söker nya sätt att få fram pengar. Frågan är hur detta påverkar programmen.

kamfer

(...)programmet behövs, är utmärkt och mycket uppskattat av sina lyssnare, men det blir ännu konstigare av att man ämnar ersätta det med ett ”outsourcat” program som ska ha till uppgift att granska public service. Självklart innebär det ett problem att utomstående anlitas att granska en verksamhet de blir beroende av som otrygga uppdragsgivare.
Bloggen Kamfer

vassa eggen

Sveriges Radio lägger ner P1:s mediemagasin Vår grundade mening. Glädjande nyheter! Nu kanske Sveriges Radio kan satsa på ett mediemagasin som inte är en eter-förgrening av Journalistförbundets mest bakåtsträvande idéer. Kan vi få ett ett mediemagasin värt namnet, tack?

Bloggen Vassa eggen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista