Programledaren Matilda Berggren. Foto: Lars Mogensen

Vad är Träna med P3?

Träna med P3 är podden för alla som känner att de inte riktigt har hittat hem i träningsdjungeln. Programledaren Matilda Berggren testar allt från boxning, klättring och squash till crossfit. Det blir en svettig jakt på träningsformen i femton avsnitt.

I Träna med P3 får man i femton poddar följa Matilda Berggren, tidigare programledare för Ligga med P3, då hon kämpar sig upp från soffan för att kastas rakt in i olika träningsutmaningar –  i jakten på den svåråtkomliga motivationen.

– Det här är inget hurtbulleprogram med pekpinnar eller vikthets, det har vi redan sett och hört nog av i media. Jag är själv en obotlig slacker som älskar att göra ingenting, men den bistra sanningen är ju att alla mår bra av att röra på sig, säger Matilda Berggren.

– Den här podden handlar om att må bra och ha roligt samtidigt som man gör det! Och det går faktiskt. Jag vill visa på att det inte bara finns ett sätt att träna på, utan tusen olika.

Förutom träningsutmaningar innehåller alla poddar motivationstips från kampsportsgurun Musse Hasselvall, bland annat känd från tv-programmet Rallarsving. Medverkar gör även Matildas bästis Bettan, som blir uppringd av Matilda efter varje träningsutmaning.

Så lyssnar man på Träna med P3
Träna med P3 kommer att finnas för lyssning i appen Sveriges Radio Play. Dessutom sänds smakprov ur podden i det nya programmet Poddguiden i P3, med start lördag 15 juni kl. 14.03.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".