Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Vad kan vi välja om vi vill att maten ska vara schysst producerad? Och vad var det som försvann när den...

Om programmet

Publicerat onsdag 24 juli 2013 kl 15.48

Vad kan vi välja om vi vill att maten ska vara schysst producerad? Och vad var det som försvann när den industriella matproduktionen tog över? Följ med SR:s prisbelönta miljöreporter Malin Olofssons resande matsällskap och få svaren. Kocken Maximillian Lundin är programmets fältkock och står för själva smakupplevelserna.  
 
”Tack för maten” sänds i P1 i tre avsnitt på onsdagar kl 14.30 med repris lördagar 10.03, med start den 31 juli.

31 juli
Om det klimatproblematiska riset, vem är egentligen Uncle Ben och vad är alternativet?

7 augusti
Om biffar, kotletter och färs – hur växte köttindustrin fram och vad ska vi egentligen välja i köttdisken?

14 augusti
Om den så älskade - och hatade – potatisen. Den har mättat många magar och är en riktig klimathjälte men är idag hotad av både bladmögel och dietgurus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".