Om programmet

Vad kan vi välja om vi vill att maten ska vara schysst producerad? Och vad var det som försvann när den industriella matproduktionen tog över? Följ med SR:s prisbelönta miljöreporter Malin Olofssons resande matsällskap och få svaren. Kocken Maximillian Lundin är programmets fältkock och står för själva smakupplevelserna.  
 
”Tack för maten” sänds i P1 i tre avsnitt på onsdagar kl 14.30 med repris lördagar 10.03, med start den 31 juli.

31 juli
Om det klimatproblematiska riset, vem är egentligen Uncle Ben och vad är alternativet?

7 augusti
Om biffar, kotletter och färs – hur växte köttindustrin fram och vad ska vi egentligen välja i köttdisken?

14 augusti
Om den så älskade - och hatade – potatisen. Den har mättat många magar och är en riktig klimathjälte men är idag hotad av både bladmögel och dietgurus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".