Redaktionen

Programledare
joakim.astrand@sr.se
0498-75 00 65

Arbetsuppgift: Att prata så mycket som möjligt i Åstrand.

Jobbat här sedan: 1977, typ på Hedenhös tid med mono- och vinylskivor

Bakgrund:
100 g smält margarin
3 dl mjölk
7 dl mjöl
50 g jäst
½ tsk salt
¾ dl socker på S:t Hans konditori, förmodligen gjord i bageriet och född på bakbordet.


Därför gör jag det jag gör: Finns det något annat att göra?


Intervjun jag drömmer om: Jesus, Jultomten och ET för att bevisa att dom aldrig funnits på riktigt. Och blev det en intervju så får jag väl äta upp en hatt eller så.


Därför ska du lyssna på mitt program:  Livet är inte så himla märkvärdigt och är dessutom så kort, så kort så vi har inte tid att bekymra oss, och jag hoppas jag kan smitta av mig lite av respektlösheten till livet.


Lokalradio (för mig) är: Att vi är som en stor familj, där vi alla har lite koll på varandra.


Mitt favoritprogram i radio/tv: Kan inte att låta bli att känna en spänning när jag hör P 1:s Sjörapport och i tv älskar jag fortfarande backhoppningen på nyårsdagen, den läker alltid min förkylning med huvudvärk som jag märkligt nog alltid får då.


Det bästa med att leva och verka på Gotland: Jag vet inget annat, men det är klart jag har ju sett på tv hur dom har det på andra platser i världen, som Nynäshamn och Ånge och så där, men det lockar mig inte ändå. Så här på Gotland äter jag, sover och lever mitt liv men ibland blir det en långresa till Fårö.


Favoritplatsen på ön: Beror ju på vilken situation man befinner sig i, ibland kan det vara en toalett eller hos doktorn när man äntligen fått en tid dit. Sängen är inte så dum den heller.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista