Korstaskolan till semifinal

Korstaskolan från Sundsvall är klara för semifinal i Växjö efter att ha slagit Tavelbäcksskolan och Hallens kyrkskola i kvartsfinalen.

Resultat:
Korstaskolan 17 poäng
Hallens kyrkskola 14 poäng
Tavelbäcksskolan 12 poäng


Högerklicka på länken och välj "Spara mål som"

Mer dramatiskt kan det knappast bli.

Efter en stentuff match där Hallens skola från Åre ledde med två poäng inför sista frågan blev det till sist Korstaskolan från Sundsvall som vann kvartsfinalen av Vi i femman.

– Vi trodde aldrig att vi skulle vinna, säger en överlycklig tävlande Felicia Moverare.

Korstaskolan från Sundsvall hade sällskap i kvartsfinalen av Hallens skola från Åre och Tavelbäcksskolan från Östersund. Det blev en spännande kamp från början till slut.

När halva kvartsfinalen var avverkad ledde Hallens skola, en ledning man sedan behöll nästan hela matchen.

Inför sista frågan hade Hallens skola 14 poäng medan de andra två klasserna hade 12 poäng var.

Sista frågan var en så kallad stege, där lagen själva får välja svårighetsgrad. Korstaskolan och Tavelbäcksskolan valde fem-poängsnivån medan Hallens skola valde fyra poäng.

Korstaskolan fick svara först och levererade utan någon betänketid alls rätt svar, som var Anders Lundin. När sedan Tavelbäcksskolan svarade fel väcktes ett litet hopp hos sundsvallsklassen. Och när Hallens skola så småningom också svarade fel visste jublet inga gränser.

Ja faktum är att det även fälldes en och annan lyckotår.

Korstaskolan ledde inte kvartsfinalen en enda gång utan segade sig upp ur ett underläge och precis som i regionfinalen vann man på rätt svar på den allra sista frågan.

– Vi hade inte gett upp, men det kändes svårt när Hallens skola låg två poäng före inför stegen, säger Felicia Moverare.

– Först var vi sura för att vi svarade att Dramaten ligger i Göteborg när den ligger i Stockholm. Men nu gör det ingenting, fortsätter hon.

Korstaskolan segrade med 17 poäng före Hallens skola på 14 poäng och Tavelbäckskolan på 12 poäng.

Korstaskolan är nu en av fyra klsser i landet som gått vidare till semifinal. Korstaskolans motståndare där blir Vilans skola från Nacka och matchen sänds i P4 på långfredagen klockan 12.03.