Timo Soini tuulettaa. Foto: AFP PHOTO / Lehtikuva / MARTTI KAINULAINEN FINLAND.
Sannfinländarna med Timo Soini i spetsen har varit tvungna att kompromissa mycket i sin politik. Foto: AFP PHOTO / Lehtikuva / MARTTI KAINULAINEN FINLAND
Finnblicken

Nyheter från Sisuradio: Finsk utrikespolitik har inte ändrats i Soinis ledning

Finlands utrikespolitik har inte ändrats efter att Sannfinländarna kom i regeringsställning och partiets ordförande, Timo Soini blev utrikesminister anser veteranpolitiker i Finland.

Enligt den finländske veteranpolitikern och före detta utrikesministern Pär Stenbäck från Svenska folkpartiet i Finland har politiken inte ändrats nämnvärt sedan Timo Soini blev utrikesminister.

– Sannfinländarna har varit tvungna att kompromissa med sin politik i regeringssamarbetet med Centern och Samlingspartiet. Sannfinländarna har varken lyckats påverka flyktingpolitiken eller EU-politiken nämnvärt, vilket var två av hörnstenarna inför det finska riksdagsvalet. Som en följd har partiets opinionssiffror rasat, säger Per Stenbäck.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista