Efterklang (foto: Nikolaj Holm Møller)
LIVE

Efterklang på Roskildefestivalen

Danska Efterklang spelade på Roskildefestivalen för fjärde gången förra sommaren på den näst största scenen, Arena. En lång resa från 2001, då några medlemmar i bandet volontärarbetade på festivalen med påfyllning av toalettpapper som uppgift. Musikguidens liveredaktion var på plats och spelade in konserten.

En av dem som gick runt bland toaletterna var sångaren Casper Clausen som lyckades trollbinda de ca 20.000 hemmasuportrarna med sin stiliga klädstil (ljusbrun kavaj, vit skjorta och fluga), och teatraliska rörelser och röstlägen.

Efterklang som har mycket spelningar utanför Danmark och som bland annat uppträtt på operahuset i Sydney bjöd publiken på en hel del låtar från albumet ”Piramida”.

Men nu verkar det som att Efterklang ska byta skepnad. På bandets hemsida bjuds fansen in till en avskeds konsert i den danska staden Sønderborg, där de växte upp. Konserten som ska hållas den 26:e februari ska fira alla de föregående spelningarna på en och samma gång. Och efter det finns enligt hemsidan inte längre Efterklang kvar, i alla fall så som vi känner till det idag.

Tekniker: Christian Jangegård, Mats Landberg och Bo Kristiansson

Producent: Saman Bakhtiari

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista