Paul Rey är Framtidens artist: November
Paul Rey är Framtidens artist: november. Foto: Dennis Bärlund/Pressbild
FRAMTIDENS ARTIST: DECEMBER

Därför ska du hålla koll på Paul Rey

Paul Rey har tagit sig från hiphopen, till popen och nu hittat hem i soulen och gospeln. P3:s musikredaktörer spår en ljus framtid för Paul – och utser honom därför till Framtidens artist: december.

Paul Rey, musikgeniet från Lund, var först inne på hiphop-banan under namnet P.J. och tog sig sedan till ett pop-sound innan han landade i det vi hör idag: det souliga och gospeliga.

Men trots att han precis börjat sin musikaliska karriär så har han tunga namn i ryggen. I våras släppte han "California Dreaming" tillsammans med Snoop Dogg och på sin kommande EP får han hjälp av Meghan Trainor och Will Hicks, som producerat Ed Sheerans senaste album.

Det är få som redan har hunnit bygga upp så pass creddig hype i musikvärlden som Paul Rey har, innan han ens breakade som artist. Men inte utan anledning, för Paul är verkligen en skicklig sångare som har rört sig från hiphopen via popen, och nu hittat hem i soul och gospel vilket passar hans själfulla och varma röst utmärkt.

På P3 har du bland annat hört "What Good Is Love" gå varm.

P3:s musikredaktörer utser en artist som precis börjat sin musikaliska karriär, och som de är övertygade om kommer vara en given del av musiklandskapet om något år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".