Tony Irving
Tony Irving. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges radio

Programledaren

Programmet sändes sista gången 2014. Han gick från juryarbete i Let’s Dance till programlederi i Sveriges Radio. Nu dansar Tony Irving in i P4 på fredagseftermiddagarna och lovar att helgen börjar med utmanande glada rytmer.

– Jag tillåter mig, som den medelålders gubbe jag är, att ha jobbdrömmar. Radio är en av dem. Jag gillar att ge mig ut på djupt vatten och vore puckad om jag sa nej till detta. Nu är det bara att öppna truten och köra, säger Tony Irving.

 

– Jag har mycket att leva upp till och är riktigt nervös. Samtidigt har jag ett rikt liv att dela med mig av. Jag har bott i England, USA och Sverige. Jag har jobbat med allt från konst till idrott och kommer analysera allt som händer med min personliga vinkel, säger Tony Irving.

– Tony Irving har en förmåga att kommentera med ett härligt och vasst brittiskt/svenskt perspektiv. Han bidrar med en queer twist, rättfram ärlighet och ett gott humör. Det kommer bli en rolig och upplevelserik höst, säger Anders Backlund, chef för talkshowredaktionen på Sveriges Radio.

Fakta om Tony Irving:
Han är en av domarna i Let´s Dance och driver egen dansskola. Före detta professionell tävlingsdansare men har också varit fritidsledare och ordförande för Europride i Stockholm 1998. Tony är född i Manchester och har bott i Sverige sedan 1993.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista