Tony Irving och Josefine Sundström träffar Patrik Stanelius som lyssnat på alla låtar i Lasse Stefanz-boxen på över 40 timmar. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
Musik

Musikens motsvarighet på "Iron man"

Maratonlyssning av Lasse Stefanz-boxen
13 min

Tony Irving och Josefine Sundström träffar Patrik Stanelius som lyssnat på alla låtar i Lasse Stefanz-boxen. Det tog över 40 timmar. 

Vi har lånat en jättebox från ett svenskt dansband som har samlat alla skivor de har gett ut - den innehåller ALLT bandet har givit ut sedan debuten med singeln "Kära Rut" 1970 fram till i dag. 46 skivor som rymmer 673 låtar och hela boxen väger cirka tre kilo.

Men det sjukaste är att vi har hittat en kille som lyssnat på HELA Lasse Stefanz-boxen i STRÄCK!

Det tar två dygn av non-stop-lyssning att ta sig igenom hela den här samlingen. Bara en riktig dåre skulle försöka klämma den i ett eget svep.

Den dåren Patrick Stanelius och är musikjournalist.

Skulle du kunna tänka dig att lyssna på hela Lasse Stefanz-boxen i sträck eller har du gjort något annat konstigt till musik?

Hör av dit till oss - irving@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".