Ola Hemström foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Ola Hemström foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Svenska berättelser

Programmet där du själv skriver och berättar 

I vårt vanliga arbete som journalister är det vi som ställer frågorna och letar efter svaren.  Här får de som skriver själva sätta agendan. Få serier jag arbetat med har väckt så mycket gensvar hos lyssnarna som just Svenska berättelser.  Kanske beror det på att programmen bygger på berättarnas eget behov av att få dela med sig av sina liv.

Svenska berättelser startade 2007 som en fortsättning av Sommar i P1:s projekt "Lyssnarnas sommar" som jag arbetat med sen starten. Alla berättare du möter här har själva hört av sig till Sveriges Radio med sina historier.

Svenska berättelser tilldelades också våren 2013 Public Service klubbens Ikarospris för Erika Svantesson berättelse "Det omöjliga valet."

Har du en egen historia du vill berätta - hör gärna av dig till mig.

Gärna med starten (de första minuterna) till ett tänkt program i text eller som en ljudfil, så som du skulle vilja göra det.

Vi hörs

Ola Hemström
Producent Svenska berättelser 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista