Vem vill bli pensionär? Emma mot Sofia

Sofia Portström, 24 år och vill bli operasångerska och inte sågspånsblåsare. Hennes livs största dröm är att prata med Emma Knyckare - vilket också är Emmas största dröm!

Sofia vann.

Ställningen Emma mot klabbet: 11-10

Igår så dog sveriges äldsta människa Ellen Vestling som var från dalarna. Hon blev 109 år gammal och var då sveriges äldsta invånare. Hon var alltså med om world war 1 och world war 2 och industrialiseringen  Hon var med när läsken uppfanns! Vad har vi varit med om? Ingenting,  vi har bara varit med om destinys childs splittring (vilket var en bra grej!) och facebook.

Det bästa med att vara hundra år gammal är att man slipper grupptryck från jämnåriga. Man slipper ljuga om sin BH-storlek (för man använder in BH längre), man slipper grupptrycket att snusa (för man får inte snusa på långvården) och man behöver inte längre LÅTSAS att man gillar Helene Sjöholm (för man gör det på riktigt).

A. 100 personer

B. Över 1000% fler än under 70-talet

C. Lika många som i Strömsunds kommun i november 2013

Svar: B

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista