1 av 2
Mächy!
2 av 2
The Order.

27/2: Hiphop från Göteborg, Stockholm och Lappland!

Den här veckan är det fullt hus i landets största hiphopprogram. Ametist och Dj Black Moose slår upp dörrrarna och bjuder dig på svensk hiphop som täcker hela avlånga landet.

Kollektivet The Order bilar ända från Göteborg för att gästa programmet och bjuda på låtar från sin senaste EP "Kundevaraettalbum" live! I programmet hörs alltså Beatslingers, Bob Village, duon Ozone Fukkaz, Sick Art, Palestine aka Ledr P, Sebstoh, Nimway och DJ Neno. Fullt hus med en av svensk hiphops mest humoristiska och funkigaste grupper.

Från Stockholm gästar rapparen Mächy som är aktuell med nya mixtapet ”Skarpan Boogie. Om jag lyckas kränka nån – fan va roligt…”. Mächy, ibland känd som Mächy Med Vinet är känd för att alltid säga exakt vad han tycker och lägger inga fingrar emellan när det kommer till sin uppriktiga rap som ofta fungerar som ett långfinger till resten av rapvärlden.

Programmet bjuder också på hiphop från Lapplands ort Storuman. Gonza-Ra är enligt Ametist en av genrens absolut starkaste framtidslöften som du bör lära känna. Idag gästar han och bjuder på liverap på sin breda Norrländska och gåtfulla lite kryptiska låttexter från nya EPn ”Slute uta början”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista